Gelenekleri geleceğe taşıyorlar

Romanya , Portekiz, Polonya ve Türkiye’den okulların yer aldığı kaybolmaya yüz tutmuş değerleri öğrencilere etkinlikler kapsamında öğretiyorlar.

Eğitim Yayın: 06 Mart 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 06.03.2024 15:35:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
223 okunma
Takip EtGoogle News

 

Değerler eğitimi kapsamında saygı, sevgi, dostluk, dürüstlük ve adalet duygularını pekiştirici etkinlikler ve yarışmalarda düzenleniyor .

   

  ‘Life Compass: Our Values adlı eTwinning (Hayat Pusula: Değerlerimiz )   projesi ile kaybolmaya yüz tutmuş değerlerimizi çeşitli etkinlik ve web2 uygulamalarıyla öğrencilerde farkındalık oluşturmayı hedefliyor’. Şubat’ta başlatıp Mayıs sonunda tamamlanacak proje de kaybolmaya yüz tutmuş değerler öğrencilere çeşitli etkinliklerle hatırlatılıyor.

Etwinning, 2005 yılında Avrupa Komisyonunun e öğrenme programının ana hareketi olarak başlatıldı. Merkezi Destek Servisi, Avrupa’daki okullar, öğretmenler ve öğrenciler için eğitimi geliştiren 34 Avrupa Eğitim Bakanlığının uluslararası işbirliğinden oluşan EUROPEAN SCHOONET tarafından yönetiliyor.

6 yıldır eTwinning platformuna dâhil olduğunu belirten Ankara Yenimahalle Öğretmen Kubilay Ortaokulu Görsel Sanatlar öğretmeni olan Nermin Sinan, “her yıl değişik projeler yaptığını, bu yılda Life Compass: Our Values eTwinning projesi’’ne ortak olarak dâhil olduğunu söyledi. Bu projede değerler eğitimi kapsamında saygı, sevgi, dostluk, dürüstlük ve adalet duygularını pekiştirici etkinlikler, yarışmalar web2 araçlarıyla tasarım, sunum ve videolar hazırlayarak farkındalık oluşturacaklarını belirtti.”

       Sinan ‘Kuruculuğunu Merzifon Anadolu İmam hatip Lisesi öğretmenlerinden Belkıs Topsakal ve Romanya dan Viorica Mancıla (School:  Scoala Gimnaziala "Tudor Vladimirescu" Calarasi )’nın yaptığı değerler eğitimi farkındalığı adına oluşturulan Life Compass: Our Values adlı eTwinning projesi Romanya, Portekiz, Polonya, Ürdün ülkeleri ve 7 Türk olmak üzere 13 ortak okulun katılımı ile çalışmalara başladığını söyledi.

Türkiye' den katılım sağlayan okul ve paydaş ortaklar ; -- -Nermin Sinan / Öğretmen Kubilay Secondary School/ Türkiye

-Nuray Bayırlı/Şanlıurfa Ceylanpınar /Şehit Feyyaz Yumuşak Secondary School/ Türkiye

-Emine Yıldız / Dinar Vocational and Technical Anatolian High School/ Türkiye

-Gülayşe Aydın/Merzifon Anatolian İmam Hatip Hıgh  SCHOOL-Türkiye

-Sümeyra Altınöz/Yavuz Sultan Selim Anatolıan Hıgh School/TÜRKİYE

-Elif Karakaya / Azatlı Küllüce Secondary School/ Türkiye

 

 

 

 

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.