PALANDÖKEN, “ESNAFI SİGORTACILARA ANLATIP İNDİRİM İSTEDİ”

81 ilden 580 acente ve iş ortağına hitap eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sigortacı acente ve iş ortaklarına esnafı anlatarak ülkemizdeki her 5 araçtan birisinin sigortasız olduğunu ve esnafın araçlarını trafik ve kasko sigorta yaptırması esna

Ekonomi Yayın: 06 Mart 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 06.03.2024 09:48:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
160 okunma
Takip EtGoogle News

PALANDÖKEN, “ESNAFI SİGORTACILARA ANLATIP İNDİRİM İSTEDİ”

-“BİR ZAMANLAR SİZE ATIP TUTAN ADAM BENİM”

-“TABİ BEN İŞİMİ YAPIYORUM, TEMSİL ETTİĞİM KESİMİN HAKLARINI SAVUNUYORUM”

-“ÜLKEMİZDE HER 5 ARAÇTAN BİRİSİ SGORTASIZ”

 

 

AVEON Global sigorta tarafından düzenlenen acentelere toplantısına katılarak konuşma yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bemndevi Palandöken, “Türkiye’nin birçok şehrinden teşrif edip gelen değerli hanımefendiler, ve beyler. Bundan sonraki süreçte hem bize bağlı Esnaf Sanatkarla sizler artık iş ortağı olacaksınız. Birçoğunuz beni tanırsınız, ben Bendevi Palandöken. TESK Genel Başkanıyım. Bir zamanlar tabi size atıp tutan adamım. “Bu fiyatlara bu sigortalar yapılır mı?” “Hiç mi merhamet yok?” diyen adam benim. Ben işimi yapıyorum. Siz nasıl bu işi yapıyorsanız, ben de onların hakkını arayacak adamım. Tabi ki ben de kendi kesimimin menfaatlerini korumak için. Konuşacak bir adam lazım, o da biziz” diye konuştu.

 

-“ARABA ALINACAK FİYATA ŞİMDİ SİGORTA YAPILIYOR”

 

 Zaman zaman sigorta şirketleri ile çok takıştıklarının da altını çizen Palandöken, “Tabi, sigorta şirketleriyle çok takışırız. Bu sigorta meselesini sizler de birinci ağızdan duyuyorsunuz biliyorsunuz. İnsanlar sigorta yapmaktan imtina ediyor. Ama Allah göstermesin bir kaza olduğu zaman. Hele bizim ülkemiz gibi, deprem sigortası başta olmak üzere. Trafik, kasko sigorta ücretleri çok yüksek. Eskiden araba alınacak fiyata şimdi sigorta yaptırıyor. Bu da esnafımıza ağır geliyor. Tabi talepler bize geliyor. Ben bildiğiniz üzere 415 mesleğin başkanıyım. Yani şoförün, kamyoncunun, taksicinin, demircinin, bakırcının, bakkalın, manavın, kasabın. Tarif etmeme gerek yok. Onların halini görüyorsunuz. Size çay getiren çay ocağı da dahil olmak üzere. Hepsini ben temsil ediyorum. Sizle olan münasebetlerini de biliyorum. Çünkü aynı şikayetleri size de yapıyorlar. “Ödeyemiyoruz.” “Yapmayın.” Dolayısıyla bizim buradaki iş birliğimiz. Esnaf Sanatkarın genelde işinin kolaylaşması, sigortanın zamanında yaptırılmasıdır” şeklinde konuştu.

 

-“TRAFİKTEKİ 5 ARAÇTAN 1’İ SİGORTASIZ”

Türkiye’nin deprem ülkesi olduğunu yollardan kaynaklı olarak açların fazla kaza yaptığını dile getiren Bendevi Palandöken, “Taksici esnafımızın kaskoyla ilgili problemleri, trafik sigortasının zorunluluğu var. Ama biliyorsunuz, Türkiye’de yaklaşık her 5 araçtan 1’nin sigortası yok.  Yaptıramıyorlar, hem para, hem de ihmalden kaynaklı. O gün de ne yapacağız, nasıl olacak, bu işi nasıl halledeceğiz diye kara kara düşünen insanlar. 81 ilden gelen acenta sahipleri buradalar.  Bu acenteler bulundukları şehirdeki Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik başkanlarıyla da, sizleri diyalog kurdurtmak suretiyle, en önemlisi kazan kazan modeliyle müşteri portföyünüzü yükseltirsiniz. Hem onlara gerekli indirimleri sağlarsınız” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.